- Blocaj în negocierile pentru formarea noului guvern
- La 35 de ani de la Revoluție, dosarul crimelor din acele zile zace în justiție
- Klaus Iohannis, de Ziua Victoriei Revoluției – „România este într-un moment de cumpănă"
- Elenei Lasconi: „România trebuie să se desprindă de un sistem corupt și să aleagă drumul drept”
- Atac tragic la târgul de Crăciun din Magdeburg
Concursul organizat de CNA pentru atribuirea de frecvențe radio este contestat în instanță.
Radio Clasic a depus astăzi contestație la Curtea de Apel București prin care se solicită anularea în parte a Hotărârii Consiliului Național al Audiovizualului din data de 27.06.2017 și a actelor subsecvente în ceea ce privește acordarea licențelor audiovizuale de radiodifuziune, urmând ca, CNA să organizeze un nou concurs în conformitate cu dispoziţiile Legii Audiovizualului și a deciziilor CNA cu caracter normativ.
În acțiunea formulată, Radio Clasic reclamă faptul că, CNA nu a respectat propriile regulamente publicate în Monitorul Oficial cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a concursului și a introdus un criteriu nou de atribuire a frecvențelor bazat pe ordinea alfabetică.
Situația a fost remarcată și de vicepreședintele CNA care a condus ședința din 27 iunie, dl. Răsvan Popescu, acesta atrăgând atenția membrilor asupra eventualității ca oferte care în ordine alfabetică sunt ulterioare celei care a întrunit numărul minim de voturi să obțină un număr mai mare de voturi, dacă procedura de vot ar continua.
În opinia Radio Clasic, hazardul introdus ah-hoc printre criteriile de evaluare face ca procedura de concurs să fie una neserioasă și în profundă contradicție cu Legea Audiovizualului care îi conferă CNA atributul de garant al interesului public.
Este pentru prima dată când unul dintre participanții la concursul organizat pentru atribuirea de frecvențe de radiodifuziune contestă procedura de concurs.
Într-o postare pe Facebook, inițiatorul proiectului Radio Clasic, Andrei Enescu afirmă că: “Este evident că această instituție (CNA n.r.) s-a politizat excesiv și a devenit o pârghie la îndemâna unor grupuri, de multe ori transpartinice, dar cu interes în monopolizarea discursului public și direcționarea opiniei cetățenilor. Din păcate acest mecanism pervers instituit de penalii aflații în capul statului a devenit extrem de periculos pentru noi românii, pentru că lovește în cultura și educația națională și în drepturile și libertățile fundamentale garantate de Constituție. Cred că este de datoria noastră să semnalăm abuzurile și să încercăm să determinăm autoritățile publice să respecte legile.”
ÎNREGISTRAREA ȘEDINȚEI CNA DIN 27 IUNIE 2017